Te Putanga Parahi o Chilean ki raro 7% Tau-I-Tau I te Hanuere

Kuputuhi:Ko nga korero a te kawanatanga o Chile i panuitia i te Rapare i whakaatu ko te putanga o nga maina parahi matua o te whenua i hinga i te marama o Hanuere, na te kino o te mahi a te kamupene parahi o te motu (Codelco).

E ai ki a Mining.com, e kii ana i a Reuters me Bloomberg, ko nga korero a te kawanatanga o Chilean i panuitia i te Rāpare i whakaatu ko te hanga i nga maina parahi matua o te whenua i hinga i te marama o Hanuere, na te iti o te mahi a te kamupene parahi a Codelco.

E ai ki nga tatauranga mai i te Kaunihera Copper Chilean (Cochilco), ko te kaihanga parahi nui rawa atu o te ao, Codelco, i whakaputa 120,800 tone i te marama o Hanuere, heke iho 15% i ia tau.

Ko te maina parahi nui rawa atu o te ao (Escondida) e whakahaeretia ana e BHP Billiton (BHP) keri keri nui o te ao, i whakaputa 81,000 tone i te marama o Hanuere, heke iho i te 4.4% i ia tau.

Ko te putanga o Collahuasi, he mahi tahi i waenga i a Glencore me Anglo American, he 51,300 tone, heke iho 10% ia tau.

Ko te hanga parahi a motu i Chile ko te 425,700 tone i te marama o Hanuere, i heke iho i te 7% mai i te tau i mua atu, i whakaatu nga korero a Cochilco.

E ai ki nga korero i tukuna e te Tari Tauanga a-Motu o Chile i te Mane, ko te mahi parahi o te whenua i te marama o Hanuere he 429,900 tone, heke iho 3.5% tau-a-tau me te 7.5% marama-marama.

Heoi, he iti ake te hanga parahi o Chile i te marama o Hanuere, a ko nga marama e toe ana ka piki ake i runga i te reanga maina.Ko etahi o nga maina i tenei tau ka anga whakamua me nga mahi miihini a-iwi me nga mahi tiaki i whakaroa i te pakarutanga mai.Hei tauira, ka uru te maina parahi o Chuquicamata ki te tiaki i te haurua tuarua o tenei tau, a tera pea ka raru te hanga parahi.

Ko te hanga parahi o Chile i heke 1.9% i te 2021.


Wā tuku: Apr-12-2022